translation

donderdag 9 augustus 2012

Zouttechniek achtergronden

Deze morgen had ik niet veel tijd ( huishouden riep) maar ik wilde toch nog even wat achtergronden maken met de zouttechniek, ziehier het resultaat!!! Ik vind ze zo mooi geslaagd dat ik ze toch even met jullie wilde delen voor ik ze versnijd en misschien helemaal verknoei!!! Ik ga even trachten uit te leggen hoe ik ze heb gemaakt, Ik heb fijn aquarel papier gebruikt (van Elke Verschooten-Antwerpen) ik heb het met een zeer natte borstel gans nat gemaakt, en dan een kleur ecoline verf van boven op het papier uitgesmeerd, ook heel nat, het papier dan vertikaal gehouden zodat de verf naar beneden liep, daarna een andere kleur ecoline gebruik en terug op dezelfde manier de kleur op mijn blad verspreid dit doe je met de kleuren die je wilt vermengen, ( 1 tot 3 kleuren daarna heb ik mijn blad omgedraaid , terug een beetje bevochtigd en terug met twee verschillende kleuren de verf laten aflopen in de andere kleuren, het papier is nu wel doornat, ideaal om zout op te strooien, want zout zal de verf opslorpen en het mooie effect geven !!! dit alles 3 uur laten uitdrogen op kamer temperatuur, toen ik zag dat er reeds genoeg effect te zien was op mijn papier, heb ik al het zout er af gedaan , het papier was nog niet helemaal droog, dus heb ik er nog met mijn heattool over geweest,tot het papier volledig droog was, het effect werd nog intenser, echt mooi om zelf eens uit te proberen!!! Groetjes Maria

12 opmerkingen:

 1. Leuk materiaal om mee te werken he, ecoline! Mooie stukjes papier! Daar kan je wat mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig Maria, mooie kleuren ook, ik knoei ;)) ook graag op deze wijze! Mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi Maria, prachtige achtergronden heb je gemaakt. Soms is het bijna zonde om ze te versnijden, vind je niet ?
  Groetjes Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gorgeous results Maria ! I like the vibrant colours together ! Now I'm curious what you will create with these as you always come up with something wonderful ! Have a great day, Shirleyx ps..thanks for all your kind words at my blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooie achtergronden Maria
  ben heel benieuwd wat je er mee gaat maken.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige achtergronde, ben benieuwd wat je ermee gaat maken

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig maar Maria dat je niet meteen het huishouden bent gaan doen, want nu heb je ontzettend mooie en interessante achtergronden gemaakt :-) Daar kan geen stofdoek tegenop!

  Hartelijke groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die Hintergründe sehen wunderschön aus! Awesome backgrounds!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Also ich finde diese Hintergründe genial :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die Hintergründe sind sensationell , die Farben so Klasse!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geniale Hintergründe, die Farben sind ein Traum und die Farbverläufe schauen gigantisch aus.

  Liebe Grüße
  von Anke

  BeantwoordenVerwijderen