translation

maandag 1 september 2014

Artists around the world !!


Twee weken geleden ben ik door Alie hoogenboezem-de Vries gevraagd op mee te doen aan deze Artists Around the worldhop...vriendelijk bedankt hiervoor Alie!! Alie ken ik al een tijdje van uit het blogmilieu, en we hebben elk op toer eens gewonnen bij de Art Specially posterwedstrijd, zo krijg je wel een band, niet?? (haha) Alie bewonder ik enorm voor haar veelzijdigheid, geef haar iets, 't is echt eender wat , en ze maakt er een kunstwerkje van, ze is ook erg veelzijdig in haar stempelwerk en geen enkele techniek is haar vreemd!!! Daarom was ik vereerd dat ze mij heeft gekozen om mee te doen aan deze bloghop!!

Om mee te doen moest ik antwoorden op  de vier gestelde standaard vragen!!

1) Hoe werkt mijn creatieve proces??
Gewoon als ik denk , nu ga ik nog eens iets maken , kom ik op mijn kamertje en zie ik wel iets liggen wat mij inspireert , ofwel een stempel ofwel een achtergrond, ofwel denk ik  oh ja die verjaard, en hij of zij zit zo in elkaar, of ze houden hier of daar van, de mooiste kaarten maak ik , vind ik zelf als ik het voor iemand maak waarmee ik een band heb, (familie, kinderen, vrienden, mensen die ik ken!!) ik maak graag iets persoonlijks, en dat kan je natuurlijk enkel als je die persoon kent, bv de kaarten die ik voor mijn zonen heb gemaakt voor hun verjaardag, mijn oudste zoon heeft een moto, mijn jongste is muzikant, mijn middelste zoon is DJ maar daar heb ik geen stempel voor, dat wordt even zoeken!!!
Indien ik geen inspiratie heb, ga ik even kijken in mij copy's die ik maak van kaarten die ik erg mooi vind, en ook al maak ik dan totaal iets anders (meestal heeft het er zelfs helemaal niks meer mee te maken!!) toch krijg je weer een idee door het zien van ander werk!! Of ik neem een bad, ja, je kan niet geloven hoe relaxed  dit kan zijn , en hoeveel inspiratie er dan in je hoofd komt , gelukkig heb ik dat niet altijd nodig, één bad per dag volstaat tot nu toe nog (haha )maar  dit werkt echt voortreffelijk voor mij!!
dit was weer eens iets anders om te doen, wat verkiezen jullie black and white of kleuren!!,,

2)Waarin verschilt mijn werk met dat van anderen !!
't ja das een moeilijke natuurlijk, want hoe kan ik dat weten, ik denk steeds, ik heb geen eigen stijl, ik doe van alles wat , maar veel mensen vinden mijn stijl heel herkenbaar, ik werk heel veel met dylussions en met de hevige kleurtjes van de distress inkten ,  en ik doe wel eens aan knip en verhoogd op plakken, ik denk vooral zijn hevige kleuren en mijn volle kaarten zijn eigen aan mijn werk, maar ik ben een beetje aan het verfijnen, omdat ik dat zelf mooier vind, ik wil van dat grove af , al is dat misschien juist mijn eigenheid, ik zie wel, ik sta nooit stil , ik tracht te groeien in wat ik doe,  als ik mijn eerste werken zien,  en ze vergelijk met wat ik nu doe, is er in feite geen vergelijk mogelijk !!! Ook mijn achtergronden, ik tracht steeds iets nieuws uit, en het is altijd spannend om de resultaten te zien!!


hier heb ik gewerkt met een mooie achtergrond en rond het woord Hoi!!

3)Waar ben ik op dit moment mee bezig?
Binnen dikke drie weken , ga ik met pensioen, en ik verlang  hier al een heel tijdje naar,  na 37 jaar  full -time en 3 jaar part-time werken vind ik dat het heel normaal , ik heb mijn steentje bijgedragen tot de maatschappij maar nu krijg ik wel even de kriebels, het is zo definitief, hé, en we worden ouder, maar ja das 't leven natuurlijk!!!
Wat betreft stempelen, ben ik weer heel erg mijn best aan het doen als zijnde in  het designer-team van Chocolate Baroque, ook ben ik  weer even bezig met mijn gelly plate, voor het maken van kerst achtergronden,  altijd een heel avontuur de gelly plate, je weet nooit wat er echt gaat komen (allée ik weet nooit wat er echt gaat komen, soms zijn de resultaten bah, echt niet mooi, maar soms vind ik ze schitterend, je kan weer andere verven uitproberen en het geeft toch een heel ander effect dat de gewone inkten, en dat vind ik nog steeds zo fijn, het verrassingseffect van onze hobby, steeds iets nieuws doen,  meestal blij met het resultaat, nooit verveel ik mij!!!
 in het echt veel mooier als hier hoor!!!

mijn Gelly plate achtergronden voor mijn toekomstige kerstkaarten

Halloween kaarten , dat mannetje kan je zo veelzijdig gebruiken!!!


Waarom doe ik wat ik doe!!

Het is nooit vervelend, ik ben altijd actief, ik laat mijn gevoel spreken, ik maakt iets , gewoon het maakt me gelukkig en het maakt anderen blij, want men is altijd heel  tevreden met een zelfgemaakte kaart of een zelfgemaakt doosje, het maakt anderen dus ook blij en gelukkig, wat willen we nog meer!!!

Dit waren de antwoorden  op de 4 vragen ---tijd om het stokje (of de fakkel) door te geven aan een hele lieve , heel creatieve  dame die heel fijn en mooi werk maakt, ik heb zeker 10  dames gevraagd of  ze wilden meedoen, maar ofwel waren ze al gevraagd ofwel zagen ze het niet zitten ( te veel werk, ik kan dat begrijpen) ofwel gaven ze me zelfs helemaal geen antwoord (vond ik toch wel een beetje onbeleefd en spijtig!!)

Maar gelukkig is er nog Christine van creachristine die de bloghop wil verder zetten, zij is zoals ik Belgische en kan hierdoor ons landje ook vertegenwoordigen, ik  leerde Christine in feite kennen door haar vriendin "Mimmi" die ik bij Elke Verschooten heb leren kennen, we kwamen elkaar dan ook al enkele keren tegen in de winkel van Elke, Christine maakt hele mooie CAS kaarten en zal jullie alles tonen op 8 september op haar blog !!!

Bedankt Christine om mee te willen hoppen, en ik hoop dat jullie allemaal Christine gaan bezoeken en genieten van haar creaties!!!

 Bedankt voor de interesse
Groetjes
Maria

19 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk om te lezen wat je beweegt en je weer wat beter te leren kennen! en wat een fantastische resultaten weer!

  Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh my GOSH! You are busy and I adore each single piece in this post!
  GORGEOUS Maria!
  Happy September!
  xxx
  Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat heb je weer veel schitterende kaarten gemaakt!! Je bent weer druk bezig geweest en de antwoorden op de vragen heb je ook toppie gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben ik blij dat je het stokje over wilde nemen voor deze bloghop Maria...wat een prachtige serie kaarten laat je hier weer zien!
  De ene nog mooier dan de ander en zoveel veelzijdigheid!! Je vertegenwoordigt België op een zéér creatieve en waardige manier....dankjewel dat je JA hebt gezegd.
  En het is je ook nog gelukt om het stokje door te kunnen geven aan Christine...kijk ook daar naar uit!

  Enorm hartelijke groet, Alie :-)


  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow Maria, so many amazing cards, just wonderful!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige serie heb je gemaakt Maria en ook leuk het verhaal erbij.
  Je kaart zijn echt heel veelzijdig en een genot om naar te kijken

  Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 7. A wonderful collection of cards here Maria, and also great gelli backgrounds too.

  Sue xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om op deze manier wat meer van jou te weten te komen, Maria. Je kaarten zijn altijd mooi en zeer gevarieerd en ik kom elke keer graag bij je kijken!
  Jij gaat je zeker niet vervelen als het pensioentijdperk is aangebroken, ik kan me voorstellen dat je ernaar uitkijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I just love those silhouette cards at the beginning of the post. Is the cat at the base of the garden fork image a SNS image? You should enter that in the SNS Creative challenge, all you have to do is add some loose glitter or emboss the sentiment? Gorgeous cards all round!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel leuk om te lezen Maria! En het zijn prachtige kaarten die je tekst illustreren. De hoi kaarten springen mij extra in 't oog en ook die heel mooie gelli plate achtergronden! Veel plezier straks met die nieuwe fase in je leven! Dat zorgt misschien voor nog meer creatieve uitspattingen. Daar kunnen wij dan fijn van meegenieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Maria,
  Mooie kaarten laat je zien maar die gelli plate achtergronden daar ben ik nog leek in. Wel al regelmatig gezien op andere blogs maar nog nooit gedaan! Bedankt om mij er uit te kiezen voor de bloghop!
  Liefs
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat geweldige post heb je ervan gemaakt Maria, heerlijk om te lezen en je op deze manier wat beter te leren kennen! Wat een prachtige werkjes laat je hier weer zien, en wat fijn dat je straks nog meer tijd hebt om je mooie werk met ons te delen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow, you've been very creative. These are fantastic pieces. I love the idea to create one black and white piece on the one side and a colored piece on the other side.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een prachtig artikel, je blijft genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtig blogbericht heb je gemaakt Maria! En ook nog eens héél leuk om te lezen en je een klein beetje beter te leren kennen.
  Ook voorzien van prachtige voorbeelden bij je verhaal, een plezier om naar te kijken.
  Succes met je laatste werkweekjes, best spannend om na zoveel jaar te stoppen met werken. Wel fijn dat je straks meer tijd hebt voor je hobby, waar wij dan hoop ik ook weer van meegenieten.
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk om jouw verhaal te lezen. Zo leer ik jou creatieve reis.
  Wat een prachtig stel kaarten laat jij zien. Groetjes Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een reeks mooie kaarten krijgen we hier om van te genieten Maria! Wat ben jij toch een bezig bijtje!!
  Zeer leuk om er je verhaaltje bij te lezen!
  Ik wens je nog heel veel inspiratie toe!...... in je bad......;-))
  Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hey Maria,
  heb deze post en je vorige bekeken. Dat zijn weer prachtige creaties!
  grtjs, Yvette

  BeantwoordenVerwijderen